• Banc dels Aliments de Barcelona. Es va crear a l’any 1987 amb l’objectiu de recuperar aquells aliments que no són comercialitzables però sí consumibles i distribuir-los entre les persones que els necessiten. L’actuació del Banc dels Alimentses basa en tres principis ètics: la lluita contra la fam i el malbaratament, la primacia de la gratuïtat i la seguretat de una distribució Aquesta fundació rep els excedents de l’indústria alimentària, i a continuació procedeix al repartiment entre més de 300 entitats a la província de Barcelona especialitzades en l’ajut a unitats familiars en situació de pobresa. Durant l’any 2014 hem rebut del Banc dels Aliments un total de 163.400 kg.
  • Gran Recapte anual organitzada pel Banc d’Aliments de Barcelona. Es recaptaren 43.500 kg d’aliments a Vilafranca del Penedès que es van quedar integrament al Rebost Solidari. Els aliments es destinen a les entitats com la nostra de tot el territori.
  • Recaptes populars ocasionals que mobilitzen la participació ciutadana de forma puntual. S’organitzen per diverses entitats i/o amb motiu de festes especials. Entre d’altres: Torneig de l’Anxeneta, El Pilar de 8, AMPA Sant Josep, AAVV La Barceloneta-Sant Magí, AAVV Les Clotes, AAVV Poble Nou, AAVV Moli d’en Rovira, Parada Solidaria (PTT- PQPI ).
  • Fa referència a la recollida diària d’aliments sobrants de supermercats i empreses, aptes pel consum però no comercialitzables: per exemple, productes a punt de caducar o amb embolcalls estèticament defectuosos.
  • Diversos establiments, com ara La Granja, Simply, Coaliment, Consum, Carrefour, Casa Ametller o Lidl.
  • Fons Europeus. A través de la Creu Roja i Banc dels Aliments, arriben 3 entregues anuals provinents d’Europa, 66.139 kgs totals      

SERMA. Gràcies a aquest programa, el Departament d’Agricultura Ramaderia i pesca de la Generalitat compra a través del Banc dels Aliments excedents agrícoles directament als productors. Des del juny fins al desembre de 2014 vam rebre del SERMA 13.495 kg. de fruita i verdura, sempre de 1ª qualitat.

  • Compra directa d’aliments amb les aportacions d’entitats, particulars i Ajuntament de Vilafranca.
  • SERMA: Gràcies a aquest programa, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat compra els excedents agricoles, els entrega al Banc dels Aliments, i aquest els lliura a les entitats.
  • Compra directa d´aliments amb les aportacions d’entitats, particulars i Ajuntament de Vilafranca