El projecte de Rebost Solidari és una realitat gràcies al treball coordinat de persones compromeses i responsables de Vilafranca, que treballen en la distribució d’aliments a famílies necessitades derivades dels Serveis Socials, amb l’objectiu comú de gestionar-ho des d’un centre únic a Vilafranca del Penedès.

Des de la seva obertura, a l’agost de 2012, s’han anat incrementant el nombre de famílies ateses i per tant el nombre de lliuraments que es fan. Un fet destacable i que funciona molt bé és el sistema de punts amb què els usuaris poden escollir els productes, d’acord amb els punts que tenen assignats.

La Junta de l’Associació Ressò fa una crida constant a la població vilafranquina perquè col·labori i aporti productes periòdicament al Rebost i participi en les recaptes. Tot i que el Rebost es nodreix de donacions (principalment, per les campanyes de recaptes que durant l’any es fan), també s’han de comprar regularment productes com iogurts, ous, llet, tonyina, farina, etc.

A l’associació hi ha una membre vocal que és farmacèutica nutricionista, la ria Figuera i ella fa tallers per tal d’oferir dietes equilibrades amb els aliments que s’ofereixen: “garantint 23 aliments que, jugant amb ells, cobreixen les necessitats bàsiques perquè surti una dieta sana i equilibrada”.

Tot i que una preocupació constant és el finançament de l’activitat del Rebost, és de destacar el continu augment, any rere any, de l’aportació econòmica per part de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Juntament amb això, cal emfatitzar el compromís d’empreses i entitats (com ara les Associacions de veïns). A més a més, la implicació de la Junta ha tingut com a resultat l’important increment de donacions d’aliments i dineràries.

Presentem doncs aquest espai amb dos anys de trajectòria al darrere, en un moment en què gràcies a l’esforç de tothom no tenim grans mancances de recursos.